Даде ги на баща ми срещу обещанието, че ще му ги

...
Даде ги на баща ми срещу обещанието, че ще му ги
Коментари Харесай

Жоро Мечката дал първите пари за ресторант на Лео Бианки


Даде ги на татко ми против обещанието, че ще му ги върнем след 365 дни

В предаването на Мондьо италианецът, известен у нас с заведенията за хранене си и присъединяване си в риалити формати, Лео Бианки описа за първите си години в България. Откровено пред водещия майсторът на пицата и пастата показа, че при идването си в страната първата му дестинация була Бургас.

„ Пари за първия ресторант даде известна ъндърграунд персона – Георги Николов-Мечката “, разкри Лео. Припомняме, че „ Гранд Италия “ се намираше в морската градина. Заведението бе на два етажа и бе постоянно цялостно. „ Без предварителна резервация мъчно се намираха места там през първите години “, спомнят си локалните.

Италианецът описа за тежкото си детство. Той е израснал в пристанищното градче Анкона. Майка му – сицилианка с парещ характер, се развежда с татко му. Следва буйно юношество „ само че в никакъв случай не съм употребявал опиати. Вижте девойките … всяка вечер бях с друга “, разяснява готвачът.

Лео и татко му идват в България през 1992 година. Те бягат от съществени проблеми в родния му град Анкона. Там след свръх доза е умряла сестра му.

Лео става готвач, откакто изкарва курс за готвачи в реномираната академия в Бреша. Там са се обучавали шефове, които са част от екипите на заведения за хранене със звезда „ Мишлен “.

„ Най-много „ обичам “ клиентите да си поръчат пица с кетчуп “, възмущава се италианецът. За него тази добавка унищожава достоверния усет и обезмасля целия му труд.

В Бургас татко му подписва договорка с Мечката. „ Той ни даде парите за първата пицария, с ангажимента, че ще му ги върнем след 365 дни. И той и ние удържахме на мъжката дума, която си дадохме “, описа още готвачът.

В следствие Лео губи и майка си, която умира от рак в Италия.

Към днешна дата италианецът е сполучлив притежател на ресторант в София, брачен партньор и горделив татко.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР